dissabte, 31 d’octubre del 2009

Diari Seminari - Actualitat educativa


El passat 14 d'octubre en Javi i en Miquel van ser els primers en fer ús de la tecnologia per presentar-nos les notícies sobre l'actualitat educativa. Amb una presentació feta amb el google docs, van anar analitzant les notíces més destacades sorgides aquella setmana.
La notícia a debatre va ser la següent: "Itàlia es planteja prohibir el burka a les escoles". Com vàrem veure en el debat, és un tema delicat...és una qüestió cultural, però fins on s'han de respectar les tradicions i costums dels que venen d'un altre cultura? S'haurien d'adaptar els nouvinguts o gent d'altres cultures a les seves terres d'acollida? Aquestes van ser algunes de les preguntes que van anar apareixent durant el debat. Un debat curt, ja que el temps se'ns va tirar a sobre...
adjunto l'enllaç per si algú vol aprofundir més sobre el tema:
El 21 d'octubre va ser el torn del Marc el Sergi i les cartulines, que van acabar sent les protagonistes de la nit...però no entrarem en aquest tema, que ja l'hem tractat prou... En Sergi i en Marc ens van presentar un seguit de notícies com ara, "La laïcitat fa un altre pas amb el futur nom de les vacances escolars", tot i que com ja sabeu, Ernest Maragall s'ha fet enrere i les vacances de Nadal, continuarant sent les vacances de Nadal, com tota la vida. També van presentar la notícia de la introducció de l'Erasmus pels alumnes d'ESO, i l' ús de la informàtica per fer atractiva l'assignatura de matemàtiques.
En Sergi i en Marc van ser innovadors i van introudir el mètode democràtic per l'elecció de la notícia a debatre, vàrem ser nosaltres a mà alçada els que vam decidir debatre sobre el nou pla Bolonia. Va ser un debat interessant on entre altres coses vam parlar sobre el fet de que problablement sortirem millor preparats, però haurem de treballar molt, com ja estem comprovant, per aconseguir el nostre objectiu, sobretot els que compartim els estudis amb la feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada