diumenge, 1 de novembre del 2009

Anàlisi anunci

Descripció de l'anunci d'audi.

Al principi de l'anunci veiem un noi com es despedeix d'una noia parlant italià. Surt de la botiga on és trobava, just quan apareix un cotxe un Audi vermell. Se'l mira amb cara de sorpresa, el cotxe es va passejant lentament pels carrers i la gent se'l mira amb rebuig, un pare tapa els ulls del seu fill perquè no miri al cotxe, un mecànic escup al terra al veure'l passar. Uns joves increpen i segueixen a l'Audi fins qu aquest accelera i abandona el poble de Maranello.

Anàlisi

Que el color del cotxe sigui vermell no és cap casualitat, com veurem després. Quan el noi surt de la botiga, una botiga de Ferrari, la camara és més lenta, el so dels fórmula-1 que apareixien a la televisió de la botiga es fon amb un so provocador, que sembla que aturi el temps. Aleshores apareix l'Audi vermell. La càmara més que fixar-se en el cotxe, filma les reaccions de la gent quan aquest passa per davant seu. Se senten uns violins de fons que van "in crescendo" fins que el cotxe abandona Maranello, que hi ha un so brusc, perquè prestem atenció al que veiem: Maranello city of Ferrari.

Possibles missatges de l'anunci.

Aquest anunci és un crit a la provocació, crec que representa la fruita prohibida. Al vell mig del bressol de Ferrari un Audi vermell, color "ferrarístic" per excel·lència, es passeja a poca velocitat. Entre les mostres de rebuig també hi ha gent com el noi que surt de la botiga, o la noia que se'l miren amb passió, amb la temptació de provar quelcom prohibit. També aquest anunci ens diu que qui condueixi aquest cotxe serà protagonista i es sentirà observat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada