diumenge, 1 de novembre del 2009

Diari COED


El passat dijous 27.x.09 a COED vam parlar de la lectura del llibre "Com parlar bé en públic".
Personalment m'ha semblat un llibre prou útil. Els primers pàrrafs del llibre ja trenquen un estereotip molt marcat dins la societat: Parlar bé en públic no és innat. Es pot aprendre. És molta la gent que diu..."això no és per mi, jo no serveixo per aquestes coses..." Però, crec que amb una mica d'estudi de les tècniques, dedicació i preparació tots podem millorar el nostre nivell.
El llibre també ens diu que un dels problemes que afronten els oradors és la por escènica,
i que no hi ha cap fórmula màgica per erradicar els nervis. Hi han metodologies que ens poden servir a calmar-los. A mi em va fer molta gràcia la del gení S. Dalí, que abans de parlar en públic mirava a l'audiència i s'imaginava que tots tenien un cagalló al cap, aleshores somreia, es relaxava i començava a parlar.
Una altra cosa important per parlar en públic, és tenir molt clar quin és el nostre missatge, que és exactament el que volem dir. Això pot semblar una obvietat, però són molts els oradors que comencen a parlar sense tenir clar quina és la idea principal. Una eina que ens servirà perque tot ens sigui més fàcil, i també per calmar els nervis és portar preparat un bon guió. La preparació és la millor solució. El llibre també ens explica com estructurar un guió.
Aquest llibre doncs, ens pot servir per fer un millor discurs oral.
Després de parlar sobre la lectura d'aquest llibre vàrem veure un concurs de debats que enfrontava la Universitat d'Alacant i la Universitat de Lleida. Ens va servir per fer-nos una idea de com hem d'estructurar l'activitat de debat que farem properament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada