diumenge, 8 de novembre del 2009

Internet canvia la forma de llegir...i de pensar?


Resum article publicat a El País el passat 10.10.09
La xarxa filtra gran part del nostre accés a la realitat. Quines repercussions pot tenir aixó? Pot provocar que disminueixi la nostra capacitat per llegir i pensar en profunditat o també que la tecnologia es combini amb el cervell per augmentar la nostra capacitat intel·lectual.
Nicholas G. Carr, està convençut que internet com a mitja de comunicació que és ens afecta d'alguna manera. Afirma que internet té un gran potencial per disminuir la nostra capacitat de concentració, reflexió i contemplació. Internet està adaptant el nostre cervell per rebre informació de manera més ràpida i fragmentada. S'ha de veure, però si aquesta influència serà negativa com assegura N.G. Carr o positiva, fent possible el primer pas per integrar la tecnologia al cos humà. Segons la Univerity Collage of London ens podríem trobar davant d'un gran canvi de la capacitat humana per llegir i pensar.
La lectura a internet dista molt de la lectura tradicional, més que lectures són cops d'ull.
Reflexió personal:
Reconec que quan miro a internet moltes vegades estic més excitat de l'expectativa de saber si trobaré el que busco, que no pas de la lectura i reflexió un cop ho he trobat. Quan he trobat alguna cosa ja estic pensant el que proper que vull mirar. Crec que la gran quantitat d' informació abocada a internet provoca que els seus usuaris cerquin una satisfacció ràpida, per poder passar a un altra cosa.
El fet de tenir a la nostra disposició, de manera instantània, més informació de la que mai hauríem pogut imaginar, no ens fa més intel·ligents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada