dimarts, 17 de novembre del 2009

Setmana d'activitats extraordinàries - Jornada de pràctiques


Avui he acompanyat a la Susana, una estudiant de 3er que cada dimarts va l'escola Nausica a fer les seves pràctiques. La Susana s'ha especialitzat en educació musical. L'escola Nausica està ubicada al carrer Muntaner, 309. Vaig escollir aquesta escola perquè és una escola petita, de barri, laica i catalana.
L'escola és molt maca, era una antiga torre, les aules són petites però molt agradables.
Una de les coses que més m'ha impactat d'aquesta escola és el seu reduït tamany. És tan petita que no hi ha menjador. A l'hora de dinar les aules es converteixen en menjadors, i els alumnes dinen a les seves classes.
He arribat puntual, a les 08.50 a la porta de l'escola, allà m'he trobat amb la Susana i altres companys de 1er que també venien a visitar l'escola, amb altres estudiants de 3er. Tot just entrar per la porta de l'escola ens han donat una notícia que no esperàvem..."La Teresa no ha vingut...està malalta..." M'he afanyat a preguntar a la Susana qui era la Teresa..."És la mestra de música!" És a dir que ens ha tocat donar classes a nosaltres sense cap mestre, sols davant el perill!. Ha estat una experiència d'allò més divertida i enriquidora.
Corre-cuita hem baixat a veure si trobàvem el quadern d'activitats de la Teresa, per saber que havíem de fer...però res...no l'hem trobat...ens ha tocat doncs improvisar sobre la marxa...
A primera hora hem tingut classe amb els de cinquè. Hem fet un concurs de flauta, hem dividit la classe en grups. Han interpretat l'himne del Barça. He de dir que hem preguntat als dos nens que hi havia de l'Espanyol si tenien algun inconvenient, i ens han dit que no...Després hem jugat a Bingo Musical. La Susana ha apuntat 12 números a la pissara, cada nombre anava acompanyat d'una combinació de negres, corxeres, semi corxeres i silencis. Cada nen escollia 6 números de l'1 al 12 en un paper. Si sentien la combinació que corresponia algún dels seus números el marcaven. El primer que tenia tots els números cantava "Bingo!".
Després d'aquesta classe hem agafat els de P-4, és un canvi bastant radical passar d'estar amb nens i nenes de 11 anys a tractar amb els de 4 anyets...Hem jugat a la Caixa dels Tresors! Una caixa màgica estava plena d'objectes. La classe de les formigues havia d'esbrinar quin objecte s'amagava dins la caixa a través del soroll que feia...per exemple una bossa de plàstic, una maraca plena d'arros, un coberts...després havien de classificar els objectes pel soroll que feien, soroll "gran o soroll "petit".
El dia ha continuat ple d'activitats, hem explicat el conte de la rateta que escombrava l'escaleta pels més petits, a última hora hem tingut la classe de 4art i hem fet un altre concurs musical. Han triat la cançó de Tonight, de l'anunci de televisió. Tots l'hem acabat cantant a pulmo obert.
La veritat és que ha estat una experiència molt interessant. Em pensava que seria un dia d'observació, de veure com ho feia la mestra, però ha acabat sent un dia molt i molt participatiu.
El que més m'ha agradat d'aquesta escola, és el fet de que al ser tan petita és molt familiar, és una escola d'una sola línea (Una sola classe per curs), i l'ambient és molt proper. M'ha sorprés el no veure alumnes d'altres ètnies a les classes, ho he comentat amb la Susana, probablement és deu al fet de que és una escola d'un barri on hi ha poca població de fora. M'ha fet gràcia el fet de que trien un protagonista de la setmana, és a dir cada setmana hi ha un nen o nena que porta fotografies seves, les penjen a la classe, pot portar joguines seves de casa, i com que és el protagonista és sempre el primer de la fila, així no hi ha discussions sobre aquest tema. Tothom m'ha tractat molt bé, i la Susana ha estat una molt bona amfitriona.

Us adjunto el link de l'escola per si voleu saber-ne més:

http://www.escolanausica.org/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada