dilluns, 21 de desembre del 2009

Comunicació Visual



Enceto una nova secció al bloc. Si ja ho sé, més d'un dirà:

- Si home!... a bones hores mànigues verdes! - si se'm permet la traducció literal.
La nova secció com indica el cartell d'aquí dalt es titula: ...què ens diu l'autor?...

Comencem:
El que m'agrada de l'art és la interpretació que en fa cadascú. M'encanta allò de:

- Has escoltat la nova cançó dels Sigur Rós?
- Uff... no m'agraden gens els Sigur Rós...

És genial! L'art és personal i intransferible, cadascú és lliure de triar el que més li agradi. Un quadre de qualsevol moviment artístic, des del treball de la llum de l'Impressionisme fins al treball de l'absurdime il·lustrat del Dadaisme, en qualsevol d'ells podem posar un xic de la nostra imaginació per anar més enllà, per donar-li el nostre toc. L'art és lliure.

Tinc un amic que fa art, és tot un artista, es dedica al món del disseny gràfic. Comunica coses mitjançant els seus treballs. Quan vaig a casa seva ens agrada compartir sensacions sobre el que ha volgut expressar en les seves obres. És un exercici molt saludable, tot i que a vegades acabem amb unes teories un pel surrealistes...però en el fons d'això és tracta no?...

Un disseny que m'ha agradat és aquest d'aquí dalt.

Què ens està dient l'autor?

Segons ell és una foto que reflexa l'estat de l'economia mundial, o en altres paraules l'estat del món actual, per què ens agradi o no el món gira amb els ulls posats en l'economia. Representa que l'imperi econòmic del món fa figa...

Veiem un fons amb la bandera americana, o així ho intuïm, una àliga que porta el símbol del dólar. Però què li passa a l'àliga i al dòlar...s'estan fonent... i no és pel fred que també podria ser, és degut a l'actual crisi...l'àliga imperial d'EEUU no aguanta aquesta crisi mundial.

El que m'agrada d'aquesta obra és que crec que és bastant entenedora, si més no, no és de les més complicades que hem analitzat a casa seva. M'agrada perquè et fa deduir coses: Deduïm que és una bandera americana tot i que no té les estrelles. I per què ho deduïm? per l'àliga, si davant hi sortís un conill o un escarabat la relació que fa el nostre cervell no existiria.

També et fa deduir que una cosa que es fon no és sòlida i que per tant perd força. El dòlar i l'àliga estan perdent la seva consistència.

El Rubén té un munt de dissenys que estan molt bé a la seva web, si algú vol veure'n més i interpretar el que ens vol dir, sereu més que benvinguts a:

http://www.enclavegrafica.com/#/portfolio - Cliqueu allà on diu portofolio.

Si desitgeu dir-li quelcom al nostre primer autor d'aquesta secció, no us talleu:

Enclave gráfica
Rubén Castro: ruben@enclavegrafica.com

Com veureu també ha fet publicitat, alguna de les seves obres potser us sonaran.
D'aquí poc us proposaré un nou capítol de ...què vol dir l'autor?..., amb un altre amic, aquest és fotògraf, l'Edgar Dossantos...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada